exploit paylaşım grubumuz: t.me/HTTPwnn

Yan Sanayi Discordda Bulduğum Mass User Enum Açığı #BugBountyGünlüğüm1

• Konu başlatıcı Konu başlatıcı fatih.wn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fatih.wn

WarNight Member
Reaksiyon
6
xentr_thread_starter
1783286642719.png
merhaba frm üyeleri bu konuda size önceden çakma bir discord sisteminde yakaladığım mass user enumeration açığını anlatacağım #BugBountyGünlüğüm serisine başlarken neden ilk bu zafiyeti seçtiğimi de okuyunca anlayacaksınız

sistemi incelerken dikkatimi kullanıcı idlerinin sıralı olması çekti bu sıralı idler nerede patlar diye düşünürken dm özelliğine kıl kaptım

tarayıcımdan baktığımda url göze batmıyodu çünkü dm idsi uuid bi değer kullanıyordu sen mi inat ben mi inat diyip hemen burpü açıp arkadaki trafiği izlemeye başladım
burp yüzümü güldürdü client olarak dm açmak istediğim kullanıcının idsini dm açma endpointe gönderiyordum üstelik kullanıcının var olup olmadığının yanında public porfil bilgilerini de çekebiliyordum

ama tatmin olmadım çünkü rate limit kafayı yediririyodu ben de son bi umutla bot api dökümanlarını okumaya başladım ve aynı işlevi botlar için gören bi endpoint keşfettim denediğimde rate limitin çok daha gevşek olduğunu fark ettim

bu zafiyet sayesinde sanki bir profil görüntüleme endpointinde sürekli id değiştiriyormuş gibi gürültü çıkarmıyorduk direkt botların zaten toplu mesaj gönderebilmesi için yoğun kullanılması üzerine kurulan ve kuralları gevşek bırakılan o endpoint üzerinden spam atarken aynı anda id taramış oluyoduk yani sistem bunu normal bot trafiği sandığı için hareketlerimiz daha sessiz kalıyo
biz de arkadan hem spam atmış hem de data scraping yapmış oluyoduk
hem profil verileri geliyor hem de spam mesajımız ulaşıyodu ben de medium olarak raporladım ve kabul edildi

demek istediğim yeni başlayan değerli üyeler raporlayacağınız zafiyetlere her zaman bir saldırgan gözüyle bakın ve sistem üzerinde oluşturabileceğiniz maksimum etkiyi düşünün "bi saldırgan olsaydım bu zafiyeti sömürürken nasıl en yüksek etkiyi alırdım" diye kendinize sorun(tabii impacti şişirmeyin yoksa beg bounty olur)

Son düzenleme:
Ek dosyayı görüntüle: 428
merhaba bal peteklerim bu konuda size önceden çakma bir discord sisteminde yakaladığım mass user enumeration açığını anlatacağım #BugBountyGünlüğüm serisine başlarken neden ilk bu zafiyeti seçtiğimi de okuyunca anlayacaksınız

sistemi incelerken dikkatimi kullanıcı idlerinin sıralı olması çekti bu sıralı idler nerede patlar diye düşünürken dm özelliğine kıl kaptım

tarayıcımdan baktığımda url göze batmıyodu çünkü dm idsi uuid bi değer kullanıyordu sen mi inat ben mi inat diyip hemen burpü açıp arkadaki trafiği izlemeye başladım
burp yüzümü güldürdü client olarak dm açmak istediğim kullanıcının idsini dm açma endpointe gönderiyordum üstelik kullanıcının var olup olmadığının yanında public porfil bilgilerini de çekebiliyordum

ama tatmin olmadım çünkü rate limit kafayı yediririyodu ben de son bi umutla bot api dökümanlarını okumaya başladım ve aynı işlevi botlar için gören bi endpoint keşfettim denediğimde rate limitin çok daha gevşek olduğunu fark ettim

bu zafiyet sayesinde sanki bir profil görüntüleme endpointinde sürekli id değiştiriyormuş gibi gürültü çıkarmıyorduk direkt botların zaten toplu mesaj gönderebilmesi için yoğun kullanılması üzerine kurulan ve kuralları gevşek bırakılan o endpoint üzerinden spam atarken aynı anda id taramış oluyoduk yani sistem bunu normal bot trafiği sandığı için hareketlerimiz daha sessiz kalıyo
biz de arkadan hem spam atmış hem de data scraping yapmış oluyoduk
hem profil verileri geliyor hem de spam mesajımız ulaşıyodu ben de medium olarak raporladım ve kabul edildi

demek istediğim yeni başlayan bal peteklerim raporlayacağınız zafiyetlere her zaman bir saldırgan gözüyle bakın ve sistem üzerinde oluşturabileceğiniz maksimum etkiyi düşünün "bi saldırgan olsaydım bu zafiyeti sömürürken nasıl en yüksek etkiyi alırdım" diye kendinize sorun(tabii impacti şişirmeyin yoksa beg bounty olur)
Çok tatlı olmuş aga okuyana yeni bakis acisi katıcaktir elbet e.s

Geri
En Üst